Ristikkoakatemian toiminta-alue on koko Suomi. Meillä ei ole kiinteää toimipistettä vaan kysynnän mukaan Ratkojaluokka tai Laatijaluokka voidaan järjestää millä tahansa paikkakunnalla.

Tämän sivun vasemmassa reunassa olevista linkeistä löydät ajankohtaiset tiedot järjestettävistä kursseista.

Osallistujien kokonaismäärän pitäisi olla 10-15. Jos määrä menee alle kymmenen, emme saa syntymään oikein hyvää yhteistä käsittelyprosessia; jos yli viidentoista, prosessi jää pinnalliseksi.

Voit ilmoittautua postituslistallemme yhteydenottolomakkeen kautta. Lisätietoja -kentässä voit kertoa onko sinulla mahdollista matkustaa hieman kauemmaksi, esimerkiksi 50-100 km. Jos alueellasi järjestetään Ratkoja- tai Laatijaluokka, olemme sinuun hyvissä ajoin yhteydessä.

Tästä eteenpäin vuoden 2012 loppuun Ristikkoakatemia tulee näkymään eri tavoin eri medioissa, mm. useissa ristikkolehdissä. Uskomme sen aktivoivan mielenkiintoa osallistumiseen. Heti kun kumpaan tahansa alla olevista luokista tulee riittävä määrä osallistujia, voimme käynnistää toimenpiteet koulutustilojen ja sopivien päivien löytämiseksi.

Tuntuu realistiselta, että ensimmäiset kurssit voitaisiin toteuttaa viimeistään ensi vuoden alussa. Informoimme tällä sivustolla heti, kun jossakin päin näyttää siltä, että kursseja lähitulevaisuudessa voisi merkitä allakkaan.

Laatijaluokka

Laatijoita, joiden tuotoksia tällä hetkellä julkaistaan, lienee Suomessa noin 150. Sen lisäksi uskomme, että löytyy joukko sellaisia ihmisiä, jotka ajattelevat opettelevansa laatimaan. Tämä saattaa jopa moninkertaistaa mahdollisten kursseille haluavien määrän.

Laatimisen taidot ovat varsin monipuoliset. Niihin liittyvä koulutus on vaativampaa ja vie enemmän aikaa kuin ratkontataidoissa. Kysymys on ammattitaidon syventämisestä. Siinä Ristikkoakatemia haluaa tuottaa perinpohjaisia kursseja.

Osallistumishalukkaiden oman aktiivisuuden lisäksi Ristikkoakatemia tulee myös toteuttamaan erillisiä laatijoihin suunnattuja informointitoimenpiteitä osallistujien löytämiseksi.

Ratkojaluokka

Varovastikin arvioiden maassamme löytyy useita kymmeniä tuhansia aktiivisia ratkojia. Kohderyhmä on paljon suurempi kuin laatijoissa. Uskomme, että ratkojakursseja saadaan järjestettyä helpommin kuin laatijakursseja.

Tulemme aktivoimaan sanaristikkoseuran paikalliskerhoja informoimaan omilla toiminta-alueillaan ratkojakursseista ja etsimään halukkaita koulutukseen osallistujia.

Ratkojakursseja saattaa olla tarpeen muokata kahdenlaisia: peruskurssi ja ”konkarikurssi”.